Skip to main content

UFO - Universal Fiber Optics

Een wereldwijd begrip in vezelverlichting

UFO, of voluit Universal Fiber Optics is een in Schotland gevestigd bedrijf welke al ruim 25 jaar alles met betrekking tot vezelverlichting produceert. Daarnaast levert het meerdere type led verlichting die met name zeer geschikt zijn voor vitrines. 

De toepassing van PMMA of glasvezelverlichting is breed en kan zeer veel voordelen bieden gezien de lichtbron zich op een andere locatie bevindt dan het armatuur. Zo is toepassing in natte ruimtes zoals een wellness mogelijk maar kunnen ook volledige sterrenhemels vanuit één enkele (led) lichtbron van licht voorzien worden.  

Van museum tot snoezelruimte

Voor de verlichting van zogenaamde snoezelruimtes biedt UFO een complete productgroep met creatieve verlichtingsoplossingen. Ongeacht cliëntengroep is er met dit gamma altijd een beleving te realiseren die past bij het beoogde doel. Een andere omgeving waar de voordelen van vezelverlichting groot zijn betreft de museale wereld. Het wegnemen van warmte ontwikkeling en schadelijk IR en UV licht, maar met behoud van een hoge kleurweergave is één van de belangrijkste factoren bij de keuze in een verlichtingsoplossing. 

Behalve snoezelruimtes en musea zijn er zeer veel project specifieke toepassingen mogelijk. Dit wordt kracht bijgezet door het ruime aanbod verschillende led lichtbronnen, vezels, armaturen en accessoires. Zo is UFO bijvoorbeeld uniek in de productie van kroonluchters opgebouwd uit vezels, wat een sensationeel armatuur oplevert!

Sirius IP67 LED Light Source

UFO Sirius IP67 LED Light Source

De 24V gevoede Sirius fiber optic led lichtbron is één van de meest krachtige en duurzame oplossingen voor vezelverlichting. Door de IP67 classificatie is deze lichtbron in hoge mate water- en stofbestendig en daarmee buiten toepasbaar. Ondanks het lage verbruik van 90W levert de led een lichtopbrengst op vergelijkbaar met een 150W gasontladingslamp. Daarnaast gaat de led module aanzienlijk langer mee met een levensduur van 40.000 uur. Dit levert een enorme besparing op in energie- en onderhoudskosten. 

De Sirius IP67 kan gecombineerd worden met zowel PMMA als glasvezel. Tevens is het mogelijk door accessoires zoals een 'colourwheel' of 'twinkle effect wheel' effecten toe te voegen. Dimmen vindt plaats op de behuizing zelf of middels 0-10 of DMX. Verkrijgbaar in kleurtemperaturen van 3000K tot 5500K met een kleurweergave tot CRI >98.