Skip to main content

Faserail

Faserail

Q-CAT Lighting biedt naast trackspots van meerdere fabricaten ook een compleet assortiment aan faserail systemen aan. Daarmee wordt een logische oplossing geboden voor een breed scala aan verlichtingsprojecten. Het gebruik van een faserail/spanningsrail is al in veel branches een standaard geworden, wat niet verwonderlijk is. De mogelijkheden zijn groot waardoor zowel grote complexe uitdagingen als meer eenvoudige projecten tot een succes gemaakt kunnen worden.

Voordelen van een faserail:
  • Voeden vanaf een enkel spanningspunt

  • Inbouw, opbouw of gependeld te bevestigen

  • Leverbaar in vrijwel elke kleur

  • Mogelijkheid tot aanpassing/uitbreiding

  • Flexibel (her)plaatsen van armaturen

  • Mogelijkheid tot integreren meerdere type armaturen (spots, pendel, linear etc.)

  • Bij 3 fase rail de mogelijkheid tot toekennen van groepen

  • Bij rail met databus de mogelijkheid tot intelligente sturing per armatuur

  • Mogelijkheid tot plaatsen stopcontact op rail

Musea

Faserail Musea

Het maximale uit een collectie halen

Kunstobjecten komen volledig tot hun recht bij een perfecte belichting. Een railsysteem is een goede basis om maximale flexibiliteit te creëren voor een juiste belichting. Daarbij is de flexibiliteit van het systeem ideaal voor wisselexposities en tijdelijke tentoonstellingen. Dit maakt het een toekomstbestendig systeem en daarmee een goede investering.

Naast het volledige A.A.G. STUCCHI - EUTRAC productaanbod in faserails, levert Q-CAT Lighting hoogwaardige trackspots van merken als Orluna, Seeger, Concord en Light Projects. Dit biedt zowel ruime mogelijkheden voor het één en drie fase systeem als wel het 48V laagspanning systeem van A.A.G. STUCCHI. Kenmerkend voor deze trackspots zijn de toepassingsmogelijkheden en beschikbaarheid van accessoires. De noodzakelijke hoge kleurweergave over het hele kleurspectrum van deze armaturen zorgt er voor dat objecten gepresenteerd worden zoals bedoeld. 

Retail

Faserail Retail

De faserail als fundament voor de beste klantbeleving

Licht speelt een belangrijke rol bij winkelbeleving. Met een faserail ontwerp is het mogelijk om een compleet lichtconcept te implementeren waarbij de klant als het ware door de winkel wordt geleidt. Vaste looproutes, specifieke gebieden of producten, licht is een perfect middel om hier sturing aan te geven. Door de flexibiliteit van een faserail zijn aanpassingen in de vorm winkelinrichting of pos-materiaal mogelijk zonder de negatieve consequenties van een verstoord lichtbeeld.

Door de mogelijkheden van intelligente, dynamische sturing zijn scenario’s te creëren die invloed hebben op lichtintensiteit, lichtkleur en lichtverdeling. Dit biedt de mogelijkheid om op elk moment op een laagdrempelige manier de juiste sfeer neer te zetten.

Speciale retail led modules zorgen daarnaast voor een hoge kleurweergave, waardoor producten aantrekkelijk en correct gepresenteerd worden. Daarnaast leveren hoogwaardige led modules met een gunstige lumen/watt verhouding een energiebesparing op, essentieel onderdeel binnen het duurzaam ondernemen.