Skip to main content

Vezelverlichting

Betrouwbaar en ongekende mogelijkheden

(Glas)vezelverlichting, een unieke verlichtingstechniek waarbij het licht via glas- of kuststofvezels naar het gewenste lichtpunt wordt geleid. 

Welke vezel het beste is, hangt af van verschillende factoren. Wij helpen je graag bij het maken van de keuze.

Voordelen van vezelverlichting:
  • geen warmte en uv-straling op het lichtpunt

  • onbeperkte mogelijkheden, effecten en lichtkleuren

  • geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen

  • de lichtbron kan op elke gewenste plaats worden gezet

  • één lichtbron kan meerdere - zelfs wel honderden - lichtpunten bedienen

  • heel onderhoudsvriendelijk

  • goed bestand tegen vandalisme en weersinvloeden

Vitirineverlichting

veilig en duurzaam

De voordelen van vezelverlichting zijn ideaal voor toepassingen in vitrines voor musea. De lichtpunten geven namelijk geen UV- en infraroodstraling af en objecten kunnen perfect en veilig worden uitgelicht met behulp van ons uitgebreide armaturenprogramma.

Onze energiezuinige ledlichtbronnen zorgen voor een optimale lichtkwaliteit aan het uiteinde van de vezels. Hiernaast is het gebruik van vezelverlichting gecombineerd met ledlichtbronnen ook nog eens duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Onze kennis en ervaring staan tot jouw beschikking.

Sterrenhemels

flexibel en fonkelend

Het blijft een prachtig beeld: een fonkelende sterrenhemel. Stel je eigen sterrenhemel samen, hoe jij het wilt. Groot, klein, twinkelend, met kleurwisseling, afwisselende grote en kleine sterren: je kunt het helemaal naar je eigen hand zetten.

Nog fonkelender? Dan zet je aan het eind van de vezels fittingen of kristallen. The sky is the limit!

Of het nu gaat om een sterrenhemel in een restaurant, sauna of bioscoopzaal, wij adviseren je graag.

Wellness

Sfeervol relaxen

Stel je eens voor: een prachtige kleurige lichtverdeling, een paar zoutstenen lichten op, een hele zoutsteenwand verkleurt egaal. Vezelverlichting is ideaal voor toepassingen in sauna’s en stoombaden. Armaturen, kristallen en lenzen zorgen voor eindeloze variatie met de effecten.

Vezelverlichting is ideaal voor toepassingen in sauna’s en stoombaden omdat de vezels vrij zijn van elektriciteit.

De lichtbron kan op een makkelijk bereikbare plaats worden gezet. Vanaf daar geleiden vezels het licht veilig naar de gewenste punten. Onderhoud is simpel en kan op ieder moment plaatsvinden.

Glasvezels kunnen toegepast worden bij een maximale omgevingstemperatuur van 90 °C, onze kunststofvezels in ruimtes tot 70 °C. We adviseren je graag!

Lichtspecials

onderscheidend en onderhoudsarm

Creëer verbazingwekkende verlichtingsoplossingen die met de traditionele methodes niet mogelijk zijn. Niet alleen door de ongelooflijke flexibiliteit met vezels, maar ook door de uitgebreide reeks ledlichtbronnen en armaturen. Dit zorgt ervoor dat er talloze toepassingen zijn. De enige beperking is je fantasie.

Denk aan wuivende vezels in een landschap, een kroonluchter met lichtgevende vezels over de gehele lengte, of een meubel met 1000 kristallen.

Voor advies zijn we altijd bereikbaar. Voor koffie trouwens ook.

Snoezelverlichting

rustgevend en stimulerend

Voor snoezelruimtes leveren wij klantspecifieke systemen met vezelverlichting. Dit omvat sterrenhemels en lichtgevende vezels die naar keuze een gewenst lichteffect kunnen geven. Hiermee is het mogelijk om sfeer te creëren die een rustgevend of juist activerend effect stimuleert.