Soraa

Q-CAT Lighting - Soraa

Geavanceerde volspectrum led  technologie

Onder leiding van Nobelprijs winnaar Shuji Nakamura ontwikkeld Soraa lichtbronnen en armaturen van de hoogst mogelijke kwaliteit. Ten grondslag van deze producten ligt de GaN on GaN led technologie. Het gebruik van een puur galliumnitride substraat voor de ontwikkeling van led levert een ongekend hoge kleurkwaliteit en lichtopbrengst op. Op basis hiervan heeft Soraa een volspectrum led ontwikkeld waarbij enkele de dragende eigenschappen van het spectrum behouden worden. Dit maakt het mogelijk om schadelijk uv-licht volledig weg te nemen, een belangrijke factor om degeneratie van bijv. kunstobjecten tegen te gaan. De hoge kleurweergave over het volledige spectrum levert ongeëvenaarde kleur- en wittinten op.

Simply perfect light

Soraa biedt haar geavanceerde led technologie aan in zowel retrofit lichtbronnen als zogenoemde Light Engines. Laatstgenoemde schept de mogelijkheid om de Soraa lichtkwaliteit te integreren in bestaande of nieuw te ontwikkelen armaturen. Om de eigenschappen van halogeen licht na te bootsen is er ook een warm-dim variant met een bereik van 1800K-2700K/3000K, zonder concessies in de hoge kleurweergave.


Daarnaast biedt Soraa meerdere type armaturen, zoals de Aerial en Arc lijn waarbij laatstgenoemde inbouw, opbouw, gependeld of op een rail toegepast kunnen worden. Retrofit, Light Engine of volledig armatuur, de mogelijkheden worden nog groter door het innovatieve Snap System van Soraa. Dit systeem is opgebouwd met meerdere accessoires welke magnetisch op het front van de lichtbron geplaatst kunnen worden. De maakt een verdere afstemming mogelijk als wel een dynamisch gebruik van de lichtbron. Tot de mogelijkheden behoren onder andere aanpassingen in de gradenbundel, kleurtemperatuur, kadering en lichthinder d.m.v. een louver. De Snaps kunnen ook gecombineerd worden waarmee de toepassingsmogelijkheden vrijwel eindeloos worden.

Snap system

Snap system

Om het maximale uit de kwaliteit en levensduur van de Soraa led te halen is het Snap System ontwikkeld. Deze productlijn maakt het laagdrempelig om het lichtbeeld van de armaturen op elk gewenst moment aan te passen. Dit maakt het systeem zeer dynamisch en kostenbesparend.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan een wisselexpositie waarbij de dynamische aanpassingen van een lichtsysteem cruciaal zijn voor de juiste belichting. Doordat de accessoires magnetisch zijn en stapelbaar op het frontelement van de lichtbron te plaatsen zijn kan wordt enorm veel vrijheid gecreëerd. Tot de mogelijkheden behoren het aanpassen van gradenbundel, kleurtemperatuur, kadering en een louver om lichthinder te verminderen.

ART 100mm

ART 100

Het Soraa ART 100mm armatuur is een trackspot voorzien van de geavanceerde Soraa led technologie. Het armatuur kan voorzien worden van meerdere type adapters wat het geschikt maakt voor vrijwel elk type railsysteem.

De spot oogt niet alleen elegant maar is vanwege het ontwerp ook uitgerust met zeer goede thermische eigenschappen wat de levensduur aanzienlijk verhoogt. Uitvoerbaar in 2700K/3000K/4000K en met meerdere vaste gradenbundels. De versie met 9˚ bundel is tevens geschikt voor gebruik met het Snap System. Standaard is het armatuur leverbaar in zwart, wit of zilver en op verzoek en een afwijkende RAL kleur. De aansturing/dimming van het armatuur is mogelijk middels fase-dim of DALI.

Light Engines

Light Engines

De Light Engine is ontwikkeld met het idee om de toepassingsmogelijkheden van de Soraa led te vergroten. De form factor van de Light Engines maakt het mogelijk om de Soraa lichtkwaliteit toe te voegen aan armaturen. Dit kunnen nieuw te ontwikkelen armaturen zijn of aanpassingen in bestaande armaturen.

De Light Engines zijn beschikbaar in verschillende formaten, kleurtemperaturen en gradenbundels. De SLC-30/SLE-30 en SLC-16/SLE-30 omvatten tevens samenstellingen waar het Snap system op toegepast kan worden. De Light Engines zijn zowel leverbaar gefixeerd op een hoogwaardig koellichaam als wel zonder. Een temperatuursensor (NTC) is aanwezig om zo een ideale afstemming van de warmteregulering toe te passen. 

Soraa Healthy - ZEROBLUE

Ons circadiane ritme (slaap- waakcyclus) is sterk onderhevig aan de melanopische kenmerken van een lichtbron. Soraa heeft met haar ZEROBLUE technologie een led lichtbron ontwikkeld waarbij het blauwe kleurspectrum is weggenomen zonder in te boeten op een hoge kleurweergave. Het toepassingsgebied van deze ontwikkeling overstijgt de slaapkamer en is o.a. in wellness, hotels, ziekenhuizen een enorme kans om het welzijn te vergroten.

Verkoop

Weet je al wat je nodig hebt? Dan helpen we je graag met je bestelling.

Advies

Wij hebben de kennis en ervaring. Maak daar gerust gebruik van!

Copyrights  |  Ontwikkeling & Hosting door NetSolid