Skip to main content

Moreelsebrug Utrecht

Moreelsebrug Utrecht
Moreelsebrug Utrecht

LED Linear voor een functioneel en decoratief lichtbeeld

De Moreelsebrug is de nieuwste fiets- en voetgangersbrug over het spoor van Centraal Station Utrecht die zorgt voor een betere verbinding van de binnenkant en de westkant van het centrum.

Een bijzonder detail aan deze brug is de led-lichtlijn welke vrijwel onzichtbaar geïntegreerd is in de handleuning van de balustrade.

De brug, een ontwerp van Architectenbureau Cepezed, is op een bijzondere manier verlicht. Arup Lighting Amsterdam heeft hiervoor het lichtontwerp gemaakt met de VarioLED Flex Venus van het fabricaat LED Linear. De Venus is in een bouwkundige voorziening van de handleuning geïntegreerd.

Puntvrij licht met compacte afmetingen

De Venus is een IP67 puntvrije lichtlijn met compacte afmetingen van 16mm x 15mm (B x H). Naast het accentueren van de contouren van de brug geeft de Venus een functioneel lichtniveau op het brugdek wat bijdraagt aan de sociale veiligheid. Overdag is de lichtlijn uit en is de Venus nauwelijks zichtbaar.

De Venus is voorzien van de laatste led-technologie en is naast verschillende wit kleurtemperaturen leverbaar in vaste kleuren, RGB of regelbaar wit.

Door de unieke warmte afgifte met het Tj-Away systeem is de levensduur van de led’s gegarandeerd met L80 B10 60.000 uur.

Naast de Venus bieden wij ook andere armaturen van het fabricaat LED Linear waar gebruik wordt gemaakt van polyurethaan. Deze PU is UV- en zoutwaterbestendig en biedt solide oplossingen voor verlichting in balustrades, liften en trappen voor zowel binnen- als buiten toepassingen.

Projectdetails

  • Architect: Architectenbureau Cepezed
  • Lichtontwerp: Arup Lighting Amsterdam
  • Producten: VarioLED Flex Venus TV W825 IP67, LED Linear
  • Locatie: Utrecht, Nederland
  • Realisatie: 2018
  • Fotografie: Rob van der Lingen