Skip to main content

Hubs Gemeente Emmen

Hubs Gemeente Emmen
Hubs Gemeente Emmen

Trefpunten in de vorm van 'Hubs'

Tijdens de herontwikkeling van het centrum van Emmen is ervoor gekozen om op een aantal punten op de boulevard trefpunten in de vorm van 'Hubs' te creƫren. De 'Hubs' zijn organisch voorgegeven overkappingen uitgevoerd in composiet. De organische vormgeving wordt benadrukt door de VarioLED Flex Venus RGB TV IP67 armaturen van het fabricaat LED Linear.

Flexibele lichtlijnen met een puntvrije lichtuittreding

Deze flexibel ingegoten armaturen voorzien in een volledig egale c.q. puntvrije lichtuittreding. De hoge kleurweergave van de led maken deze lichtlijnen uitermate geschikt voor zowel decoratieve- als functionele verlichtingsdoeleinden.

De armaturen worden op maat geproduceerd en zijn standaard voorzien van IP67 connectoren waarmee de armaturen plug-and-play aangesloten kunnen worden. De behuizing is naast waterbestendig (IP67) bestand tegen zoutwater, UV straling en oplosmiddelen wat het toepassingsgebied van lichtlijnen verruimd.

De bekroning van het verlichtingsconcept

Een jaar later in 2016, werd het project bekroond met de city.people.light award/CPL-award voor het vernieuwende verlichtingsconcept.

Projectdetails

  • Architect: ICO Innovaties
  • Lichtontwerp: CM3
  • Producten: VarioLED Flex Venus RGB IP67, LED Linear
  • Klant: Gemeente Emmen
  • Installatie: VABO Composits
  • Locatie: Emmen, Nederland
Hubs Gemeente Emmen
Hubs Gemeente Emmen
Hubs Gemeente Emmen