Skip to main content

Villa, Eersel

Villa, Eersel

Sfeervol wonen in een bosrijke omgeving

Het plaatsje Eersel in Noord-Brabant wordt ook wel De Parel van de Kempen genoemd. Een karakteristiek dorp, gelegen in een bosrijk gebied is met deze nieuwbouw villa een parel rijker.

De sfeervolle woning is zo ontworpen dat deze prachtig opgaat in de omgeving. De grote raampartijen zorgen ervoor dat er veel natuurlijk daglicht de woning intreed. Terwijl het ontwerp ook voldoende mogelijkheden biedt om je als bewoner in volledige privacy te kunnen terugtrekken. Om te voorzien in hoogwaardig licht, was kwalitatief kunstlicht dan ook een duidelijk speerpunt.

Smalle bundels met natuurgetrouw hoogwaardig licht

De living en hal van deze villa zijn voorzien van een schuin plafond gecombineerd met rustieke houten balken. Het landelijke en ruimtelijke gevoel vraagt om een lichtoplossing welke de charme hiervan benadrukt. In deze ruimte is gebruikt gemaakt van kantelbare inbouwspots van het Britse merk Orluna. Door de kanteling i.c.m. een smalle bundel wordt het licht efficiënt de ruimte ingebracht. Er is in deze ruimte een combinatie gemaakt van de types Dino en Arello om te kunnen voorzien in zowel vermogen als in minimalisme.
De kleurweergave CRI >95 zorgt ervoor dat alle structuren en kleuren in de ruimtes zichtbaar worden zoals de interieurarchitect het beoogd heeft.

In veel van de overige ruimtes, is de One van Orluna toegepast. Doordat de led en het kantelmechanisme diep in de behuizing geplaatst is, wordt lichthinder voorkomen. Door het wegnemen van dergelijke storende elementen ontstaat een mooi harmonieus lichtbeeld.

De lange verbindingsgang is met het vele glas en het unieke behang een ware eye-catcher. Er is gekozen voor de Muro van Orluna, een downlight met een geavanceerd wallwash optiek. De gehele wand wordt van boven tot beneden egaal aangelicht. Hiermee komen alle tinten van het behang prachtig tot leven.

De ogen ontlasten door de led uit het zicht te onttrekken

Een groot deel van de villa is op kelderniveau gesitueerd en ademt door het kleurgebruik i.c.m. smalle lichtbundels sfeer uit. Ook hier is de One van Orluna toegepast. Enkele ruimtes met een lagere betredingsgraad worden van licht voorzien d.m.v. de ZELA Deep Fixed van het Nieuw-Zeelandse merk Switch Lighting. Het brede optiek voorziet zonder te verblinden, de ruimtes op een efficiënte manier van functioneel licht.

In de badkamer is een lichtlijn in de wand opgenomen. Deze voorziet van aanvullend licht en benadrukt de wand. De keuze voor de LED Linear VarioLED Flex VENUS True Color Top View is o.a. gemaakt vanwege de IP67-classificatie, het homogene diffuse licht en de hoge kleurweergave (CRI >95).

Exterieure verlichting voor een compleet architectonisch totaalplaatje

De buitenzijde van de villa is in het licht gezet door vanaf 12 kolommen de onderzijde van de dakschilden aan te lichten. Hierbij is de keuze gevallen op de LEDStar4 van het Britse merk Light Projects. Deze uiterst robuuste kantelbare opbouwspot zorgt ervoor dat na zonsondergang de contouren van de woning goed tot uiting komen.

Doordat de portfolio's van de fabricerende partners van Q-CAT Lighting zichzelf karakteriseren op het gebied van hoge lichtkwaliteit en minimalistisch ontwerp, is dit een logische keuze gebleken in de realisatie van deze prachtige leefplek.

Projectdetails

 • Architect: Architektenburo Ad van de Ven
 • Constructeur: E&B Systeembouw B.V.
 • Installateur: Jan van de Ven Elektrotechniek b.v.
 • Producten: 
  • LED Linear VarioLED Flex VENUS True Color Top View
  • Light Projects LEDStar4 CREE CXB Spotlight
  • Orluna Arello Adjustable Origin
  • Orluna Dino Adjustable Origin
  • Orluna One Adjustable Origin
  • Orluna Muro Fixed Origin
  • Switch Lighting ZELA Deep Fixed
 • Locatie: Eersel
 • Fotografie: Mike Bink Fotografie
Villa, Eersel
Villa, Eersel
Villa, Eersel
Villa, Eersel
Villa, Eersel
Villa, Eersel
Villa, Eersel
Villa, Eersel
Villa, Eersel
Villa, Eersel
Villa, Eersel
Villa, Eersel