Skip to main content

Waterplein, Amsterdam

Waterplein, Houthaven Amsterdam
Waterplein

Rustige uitwaaien met uitzicht op de haven

In het hart van de nieuwe Amsterdamse wijk Houthaven is het Revaleiland gelokaliseerd. Hier is o.a. het prachtige hotel BOAT&CO te vinden. Voor dit hotel in de stijl van de Amsterdamse School vind men het Waterplein. Met een prachtig uitzicht over de haven een geweldige ontmoetingsplek in dit gebied.

Een warme homogene lichtlijn benadrukt het ontwerp en houtwerk

Door de toepassing van hout als materiaal in combinatie met hoogte-elementen ontstaat er een toegankelijke ontmoetingsplek met zitelementen. In de trapelementen is het flexibele PHOBOS armatuur van LED Linear terug te vinden. Dit opale puntvrije lineaire armatuur leent zich uitstekend om de vormen van het ontwerp van het Waterplein te benadrukken. Daarbij is het armatuur met een IP67 classificatie en geavanceerde led technologie bestand tegen de tand des tijds. Het materiaal is UV- oplosmiddel- en (zout)waterbestendig en de toegepaste led degenereert nauwelijks met L80/B10 op 60.000 uur. Laatstgenoemde is mede te danken aan de efficiƫnte warmteregulatie i.c.m. zogenaamde IC-drivers op de led tape.

Voor dit project is het PHOBOS armatuur geproduceerd met een led in een kleurtemperatuur van 2700K. De warme kleurtemperatuur zorgt voor een gezellige en toegankelijke uitstraling die het doel van ontmoetingsplek versterkt.

Projectdetails

  • Lichtontwerp: Ingenieursbureau Amsterdam
  • Producten: LED Linear VarioLED Flex Phobos Top View
  • Klant: Gemeente Amsterdam
  • Installateur: Ko Hartog Elektrotechniek BV
  • Fotografie: Mike Bink
  • Locatie: Revaleiland, Houthaven Amsterdam
  • Realisatie: 2020
Waterplein, Houthaven Amsterdam
Waterplein, Houthaven Amsterdam
Waterplein, Houthaven Amsterdam