Skip to main content

Dow Benelux, Terneuzen

Dow Benelux

Vernieuwend, inspirerend en dynamisch

Midden in het Zeeuws-Vlaamse polderlandschap is het nieuwe hoofdkantoor van Dow Benelux gerealiseerd. Het nieuwe pand is met haar 16.850 m² oppervlakte en sprekende ontwerp een ware blikvanger geworden op het Maintenance Value Park te Terneuzen. 

Dow Benelux B.V. is een dochteronderneming van The Dow Chemical Company, een innovatieve en toonaangevende speler in de chemische sector. Zij produceren kunststoffen en chemicaliën en bedienen hiermee markten en klanten over de hele wereld. 

Stimuleren van ontmoeting, duurzaamheid en gezondheid

In samenwerking met GROUP A heeft Q-CAT Lighting een oplossing gerealiseerd die de al prominente aanwezige kenmerkende 'Dow-rode' trappen nog meer waarde geeft. Door middels van metalen detectie-strips verwerkt in de houten handleuning ontstaat er een wisselwerking tussen de verlichting en de gebruiker. Bij aanraking zal de verlichting vloeiend inschakelen en bij het loslaten weer uitschakelen.

De verlichting betreft een doorlopende lichtlijn intern verwerkt in de onderzijde van de handleuning. Deze vernieuwende techniek vergroot de duurzaamheid en veiligheid van het pand en stimuleert daarnaast het gebruik van de trap en daarmee de gezondheid van de 1100 Dow Benelux medewerkers.

Voor de verlichting is gekozen voor het VarioLED Flex PHOBOS armatuur in de Top View variant, een armatuur uit de VarioLED Flex VENUS family. Dit flexibele armatuur van het Duitse fabricaat LED Linear is opgebouwd uit een opaal polyurethaan wat een homogene puntvrije lichtuitstraling oplevert.

De PHOBOS variant zoals gebruikt heeft in een kleurtemperatuur van 2700K een verbruik van 10W/m met een gemiddelde lichtopbrengst van 550lm/m. Doordat LED Linear haar eigen LED tape produceert is deze veilig, hoogwaardig en duurzaam. Dit is volledig in lijn met de ontwerpfilosofie van het gebouw en de speerpunten van Dow Benelux. De prominente locatie van de trappen i.c.m. de interactieve verlichting maakt het een ware eye-catcher.

Projectdetails

  • Architect: GROUP A
  • Producten: LED Linear VarioLED Flex PHOBOS TV IP67 W822
  • Klant: Dow Benelux
  • Fotografie: Frank Hanswijk
  • Locatie: Terneuzen
Dow Benelux
Dow Benelux
Dow Benelux
Dow Benelux
Dow Benelux