Skip to main content

Monumentale villa, Amsterdam

Monumentale villa
Monumentale villa

Benadrukken van de oorspronkelijke architectuur

Deze chique monumentale villa uit de 18e eeuw in Amsterdam onderging in 2015 een totale makeover naar idee van DISEL Architects.

Tijdens de make over zijn onder meer de plafonds van de slaapkamers terug gebracht naar de oorspronkelijke hoogte, 4 meter, wat de historische balken deed ontluiken. De led lichtlijnen achter de balken benadrukken niet alleen de oorspronkelijke architectuur maar benadrukken tevens de ruimte.

De flexibel ingegoten led strip VarioLED Flex HYDRA LD10 W820 2600K IP67 zijn met behulp van de 3M tape, eenvoudig te plaatsen op een egaal montageoppervlak. Door de staplengte van 125 mm en een led pitch van 17.86 mm zijn deze led strips uitermate geschikt voor indirecte verlichtingsdoeleinde zoals accent- en koofverlichting. Doordat de led strips achter de balken gepositioneerd zijn, is een additionele afwerking van het lichtuittredingsvlak niet noodzakelijk.

De trap

In de traptrede is gebruik gemaakt van de VarioLED HYDRA HD6 W927 2700K led strips. Door de korte led pitch van slechts 8,93mm verspreiden de led’s in combinatie met een opale afscherming een puntvrij c.q. homogeen licht.

Het entresol

Het entresol op de tweede verdieping is omhuld met de VarioLED HYDRA LD10 led strip W830 4300K
Historische plafond in de entreehal is aangelicht met behulp van een led lijn als uplight.

De raampartijen

De monumentale raampartijen op de eerste verdieping zijn voorzien van Window reveal LEDStar3 spots van het fabricaat Light Projects. De warme kleurtemperatuur 2650/2850K in combinatie met de 10° bundel accentueren de historische ornamenten.

De balustrade van het dakterras is voorzien van led-strips VarioLED Flex HYDRA LD10 W820 2600K IP67.

Projectdetails

  • Ontwerp: Disel Architects 
  • Installatie: Locas Electrotechniek BV 
  • Fabricaten: LED Linear & Light Projects 
  • Locatie: Amsterdam, Nederland
  • Jaar van realisatie: 2015
Monumentale villa
Monumentale villa
Monumentale villa
Monumentale villa
Monumentale villa
Monumentale villa