Nationaal Archief

Nationaal Archief

Een flexibele lichtoplossing

In 2008 is de renovatie van het Nationaal Archief te Den Haag begonnen. Naast de renovatie van de verschillende kantoorruimtes zijn ook de publieke ruimtes geheel vernieuwd. Zo is er op de begane grond een expositieruimte en een onderwijs- annex workshopruimte gerealiseerd. De wens om een expositieruimte te creëren waarin tentoonstellingen eenvoudig afgewisseld kunnen worden vroeg om een flexibele lichtoplossing met een hoge kleurweergave.

De combinatie tussen uitzonderlijke lichtkwaliteit en flexibiliteit

Voor de verlichting is gekozen voor de Beacon Muse 13W spots van Concord. De Beacon Muse spots zijn met hun compacte en minimalistische ontwerp ideaal voor musea, galeries en high-end retail toepassingen. Met behulp van de unieke soft touch-ring kan de lichtbundel eenvoudig aangepast worden van 10° tot 55°. De lichtintensiteit kan gemakkelijk ingesteld worden door de ingebouwde potentiometer. De compacte aluminium behuizing kan tot 355° geroteerd worden en is 90° kantelbaar.

Voor de flexibiliteit van de tentoonstellingsbelichting is gekozen voor een 3-fase spanningsrails systeem van het fabricaat EUTRAC.

De combinatie van de unieke lichtkwaliteit en de flexibiliteit van de verlichting zorgt iedere keer opnieuw voor een perfecte uitgelichte tentoonstelling.

Projectdetails

  • Architect: Studio Van Eijk & Van der Lubbe
  • Product: Concord Beacon Muse & EUTRAC 3F rail
  • Locatie: Den Haag, Nederland
  • Fotografie: Mike Bink
  • Realisatie: September, 2013
Nationaal Archief
Nationaal Archief
Nationaal Archief

Verkoop

Weet je al wat je nodig hebt? Dan helpen we je graag met je bestelling.

Advies

Wij hebben de kennis en ervaring. Maak daar gerust gebruik van!

Copyrights  |  Ontwikkeling & Hosting door NetSolid