Skip to main content

MaxiLED

Unieke data over power technologie

Het Britse MaxiLED dankt haar succes aan de innovatieve methode welke zij ontwikkeld heeft voor de aansturing van verlichting. Middels zogenaamde data over power maakt MaxiLED het mogelijk om DMX sturing toe te passen over een twee aderige kabel, welke normaal enkel dient doet als nul- en fasedraad. Dit maakt het zeer eenvoudig om DMX sturing toe te passen in project waar geen DMX bekabeling voorzien is maar wel een dynamische lichtsturing gewenst is. Daarnaast levert dit een tijds- en kostenbesparing op door de enorme vermindering in materiaalkosten.

De kracht van eenvoud gecombineerd met de techniek van nu

Het MaxiLINK protocol ontwikkeld voor de aansturing van de verlichting is in vergelijking met reguliere DMX programmering laagdrempeliger regelbaar. De 48V gevoede verlichting is daarnaast veilig en maakt het mogelijk om lange afstanden te overbruggen zonder de nadelige effecten van spanningsverlies.

Veel van MaxiLED haar armaturen zijn in hoge mate bestendig tegen stof- en waterintreding en schade door vandalisme. De armaturen van MaxiLED zijn beschikbaar in gependelde vorm, als inbouw- en opbouwspots of als retrofit lichtbronnen. De RGBW led module maakt een vrijwel oneindig aantal kleurschakeringen mogelijk.

MaxiPENDANT

MaxiPENDANT

Het MaxiPENDANT systeem maakt gebruik van het data over power systeem van MaxiLED. De bolvormige lichtbronnen zijn verbonden met een holle buis welke d.m.v. een adapter op een driefase railsysteem te bevestigen is. De adapter is zo ontworpen dat twee van de drie fases gebruikt worden voor zowel de voeding als de DMX sturing.

Door het 48V gevoede systeem zijn lengtes tot 100 meter te maken met maximaal 100 lichtbronnen. Hierbij is elke RGBW/tunable white lichtbron individueel aanstuurbaar. Doordat het gangbare EUTRAC railsysteem geschikt is voor de MaxiPENDANT is integratie van het systeem laagdrempelig en breed toepasbaar. Daarbij zijn de MaxiPENDANTS IP68 en IK07 gecertificeerd en daarmee uiterst robuust.

MaxiEDGE

MaxiEDGE

Het MaxiEDGE armatuur van MaxiLED maakt gebruik van data over power en is daardoor eenvoudig aanstuurbaar middels DMX zonder de noodzaak om extra bekabeling te trekken. Met de RGBW/tunable white led is een vrijwel ontelbaar aantal kleuren te realiseren. Uniek aan dit armatuur is het ontwerp waardoor een zeer strakke lichtbundel in een 180° x 5° bundel uitschijnt. Dit maakt het mogelijk om vanuit één enkel minimalistisch armatuur, elementen zoals kozijnen en nissen te verlichten.

Het 48V systeem maakt het mogelijk om tot 50 armaturen over een lengte van maximaal 100 meter aan te sturen. Beschikbaar in zilver of zwart geanodiseerd en in elke mogelijke RAL kleur, inbouw en opbouw. Daarnaast is het MaxiEDGE armatuur IP66 gecertificeerd en beschermd tegen thermisch gevaar.

Globe series

MaxiGLOBE

Het MaxiLED Globe systeem heeft haar strepen ondertussen verdiend in toonaangevende projecten wereldwijd. Deze zogenaamde festoon verlichting maakt het mogelijk om strengen van wel 100 meter te maken. De lichtbollen verdeeld over deze strengen zijn er in 34 en 64 mm doorsnee. Volledig RGBW en individueel aanstuurbaar valt binnen de mogelijkheden het geavanceerde systeem. Ook zijn er statische kleurtemperaturen mogelijk, en RGB varianten die willekeurig van kleur verspringen. Er is tevens een mogelijkheid voor een meer diffuus lichtbeeld d.m.v. een frosted coating.

Ongeacht de configuratie, het systeem is ten alle tijden IK07 en IP68 gecertificeerd, waardoor het zowel binnen als buiten toegepast kan worden. Afhankelijk van de configuratie werkt het systeem op 12/24/48V laagspanning, wat de veiligheid vergroot.