Skip to main content

KLIK Systems

Het evenwicht tussen techniek en esthetiek

KLIK Systems is producent van een breed assortiment aan armaturen voor zowel interieur als exterieur. KLIK Systems is gevestigd in Australië en produceert al meer dan 30 jaar hoogwaardige verlichting. Haar productlijn wordt toegepast in prestigieuze projecten wereldwijd. Zo zijn de armaturen van KLIK Systems onder andere terug te vinden in ontwerpen van vliegvelden, hotels, kantoren, laboratoria, bruggen en trappen. Kenmerkend aan de armaturen van KLIK Systems is de robuustheid. Veel van de armaturen zijn slagvast (IK10) en hebben een hoge IP-waarde om invloeden van vocht en stof op te kunnen vangen.

LEDpod, de ideale lichtbron voor in leuningen en profielen

De LEDpod lijn van KLIK Systems is een goed voorbeeld van een doordachte en kwalitatieve oplossing voor het toepassen van verlichting in o.a. ronde en vlakke buizen/profielen. De toepassing van de LEDpod is met name vaak terug te zien in bruggen en in trapleuningen. Ongeacht de configuratie van de LEDpod staat een laagdrempelig montage ontwerp altijd voorop. Dit maakt montage mogelijk op basis van enkel een voorziene uitsparing in de buis of het profiel. De mogelijkheden in gradenbundel, symmetrische of asymmetrische lichtuitreding, kleurtemperaturen, lichtopbrengst en aansturing zijn groot.

Het meest uniek is wellicht nog wel de toepassing van een externe constant current driver voor elke LEDpod, waardoor enorme lengtes af te leggen zijn en de nadelige gevolgen van spanningsverlies opgevangen worden.

LEDpod 40 (SQ)

LEDpod 40

De LEDpod 40 is een minimalistisch armatuur in te bouwen in cilindervormige buizen/profielen. De LEDpod 40 SQ is vanwege haar vlakke ontwerp geschikt voor platte buis en profiel ontwerpen. In beide gevallen zijn ze ontwerpen om vast te klikken in een meegeleverde klem. Deze klem is eenvoudig in de buis of het profiel te plaatsen waarna de bekabeling op de LEDpod aangesloten kan worden en de LEDpod in deze klem geklikt kan worden. Dit maakt installatie en demontage zeer eenvoudig en snel.

Het ontwerp haalt haar kracht uit de keuze om elke LEDpod te voorzien van een tweedraadsysteem met externe constant current driver. Deze stroom gestuurde techniek zorgt dat zelfs afstanden van 100 meter in veel gevallen eenvoudig te voorzien zijn van verlichting. Er zijn meerdere kleurtemperaturen mogelijk als wel gradenbundels. Ook is er de mogelijkheid tot een asymmetrische lichtuitreding, waardoor bijv. een grondoppervlak vanaf een leuning efficiënter verlicht kan worden.

LEDpod XL32

LEDpod XL32 Flat

De LEDpod XL32 Flat/R50/R85 zijn armaturen voor toepassing in cilindervormige of vlakke buizen/profielen. De drie versies hebben afwijkende afmetingen om zo voor een groot aantal buizen/profielen een passende oplossing te bieden.

Het ontwerp is in alle gevallen zo ontworpen dat vleugels aan het armatuur zichzelf klemzetten in de voorziening waarin zij geplaatst worden. Het voordeel van dit ontwerp is dat de wanddikte van de voorziening in veel gevallen geen beperkende factor is. Elke LEDpod is voorzien van een externe constant current driver op een tweedraadssysteem. De hoofdbekabeling wordt 24V gevoed, wat een veilige installatie oplevert waarbij grote afstanden te overbruggen zijn zonder nadelige effecten van spanningsverlies.

LEDpod impressie

In de video wordt d.m.v. praktijkvoorbeelden en animaties uiteengezet wat er mogelijk is met de LEDpod.

Laatste nieuws

Klik Systems LEDpod 40

KLIK Systems LEDpod 40

Met een licht output van maximaal 162 lm en een slagvastheid van IK10 is de LEDpod de ideale lichtbron voor in leuningen en profielen. Professionele verlichting - robuust - eenvoudige installat...