Skip to main content

Dot-spot

Hoogwaardige verlichting van Duitse makelij

Q-CAT vertegenwoordigd Dot-spot in Nederland en biedt hiermee hoogwaardige verlichting voor binnen en buiten. Het volledige productieproces van Dot-spot vindt plaats in Duitsland om een zo hoog mogelijke kwaliteit te waarborgen. Het assortiment van Dot-spot is met name afgestemd op toepassing in de buitenruimte en natte ruimtes zoals de badkamer of wellness omgeving.

Passion for light!

De led accentverlichting wordt o.a. aangeboden in de vorm van (grond)spots, accentlichtpunten, lichtlijnen en wandarmaturen. De spots zijn 12 of 24V gevoed en voorzien van een constant current driver in de behuizing. Dit systeem levert kwalitatief hoogwaardig licht op en de mogelijkheid om lange afstanden te overbruggen zonder de nadelige effecten van spanningsverlies. Nadelige warmteontwikkeling wordt opgevangen door een intelligent ‘thermoprotect’ om de levensduur van de led te vergroten. Samenvattend biedt dit een enorm palet aan mogelijkheden voor decoratieve verlichting, het aanlichten van bomen/planten/objecten of het wall washen van muren. De ‘Multibox’ van Dot-spot voorziet de verlichting van laagspanningsvoeding en is in meerdere configuraties leverbaar. Dit maakt sturing middels DALI, DMX of afstandsbediening mogelijk. Ook draadloze bediening middels een smart device behoort tot de mogelijkheden.


De producten van Dot-spot zijn uitgevoerd in aluminium of RVS. Afhankelijk van het product reikt de kleurtemperatuur van 2700K tot 5000K en zijn er ook RGB varianten beschikbaar. Ook zijn er meerdere configuraties mogelijk op het gebied van gradenbundels en kabelafwerking. Vrijwel alle verlichting is IP67 of IP68 geclassificeerd. In het laatste geval is zelfs toepassing onder water in een vijver of zwembad mogelijk.

Clarios Eco 230V 6W

Clarios Eco 230V 6W

In de vorm van de Clarios Eco 230V 6W heeft Dot-spot een richtbare IP67 led spot ontwikkeld die direct 230V gevoed kan worden. Dit maakt het laagdrempelig om hoogwaardige verlichting toe te passen in de binnen- of buitenruimte.

Het armatuur is voorzien van een 6W led met lichtopbrengst van gemiddeld 480 lumen. Uitgevoerd in de kleurtemperatuur 2700K, 3000K, 4000K of 5000K. Het armatuur kan uit aluminium opgebouwd worden met een zwarte afwerking of V4A 316L RVS. De toepassingsmogelijkheden worden nog ruimer door de keuze in 15°, 25° en 35° graden lenzen. Het Clarios Eco 230V 6W armatuur is dimbaar en d.m.v. accessoires zoals een montageplaat, grondspies of grondanker breed inzetbaar.

Brilliance 230V / 24V

Brilliance 24V 6W

De kantelbare grondspot van Dot-spot maakt het mogelijk om zichtlijnen te creëren in het grondoppervlak en maakt het mogelijk om bomen, planten, objecten en muren aan te lichten. De constructie vervaardigd uit RVS zorgt er voor dat het armatuur overrijdbaar is, de sealing zorgt daarnaast voor een IP68 classificatie wat zelfs plaatsing onderwater mogelijk maakt. 

Het kogelvormige ontwerp in de behuizing maakt kanteling van de led in het armatuur eenvoudig. De maximale hoek betreft 25° en wordt na afstelling gefixeerd. De combinatie met 15°, 25°, 35° of een diffuus lens biedt enorme creatieve vrijheid. Het Brilliance armatuur is leverbaar met een led in 2700K, 3000K, 4000K of 5000K. Tevens is er een anti-diefstal variant beschikbaar. 

Clarios Flex Beam 24V

Clarios Flex Beam 24V 10/15W

Het Clarios Flex Beam armatuur van Dot-spot is een richtbare led spot met een unieke eigenschap. Het ontwerp maakt het mogelijk om de gradenbundel te wijzigen door aan het frontelement te draaien. Zo is een exacte afstemming mogelijk en kan het armatuur in zekere zin meegroeien met planten en bomen. De gradenbundel is aanpasbaar van 10° tot 45° wat het inzetbaar maakt als zeer gerichte spot of een brede straler.

De flexibiliteit van het armatuur wordt versterkt door een keuze in de kleurtemperaturen 2700K, 3000K, 4000K, 5000K of RGB(W). Eventuele lichthinder/verblinding is desgewenst te beperken door een variant met een honeycomb louver.

Beschikbaar in RVS & zwart.

Laatste nieuws

Dot-spot Clarios Flex Beam

Laat uw verlichting meegroeien met een tuin/landschap door de aanpasbare gradenbundel, zo bent u altijd verzekerd de juiste belichting van uw onderwerp.  Verfijnd design in een V4A RVS beh...