Skip to main content

LED Linear NEPTUNE IP68

LED Linear NEPTUNE IP68

Hét armatuur om lange lineaire lichtlijnen in en rondom zwembaden te realiseren.

Ouder dan de weg naar Rome, een zwembad is in al haar verscheidenheid een magische plek.

De synergie van water, materialen en het ontwerp kunnen een ambiance creëren welke de functie van het zwembad extra benadrukken. De dragende functie van het juiste licht is hierbij van ongekend grote waarde. De grootste uitdaging hierbij is in veel gevallen niet de verlichting rondom het zwembad, maar juist de verlichting in het zwembad. Het speelse effect van licht onderwater geeft een betoverend effect.

Het Duitse LED Linear heeft na een intensieve periode van productontwikkeling een nieuw armatuur gelanceerd dat de grenLED Linear NEPTUNE IP68 behuizingzen van dit type verlichting als nooit tevoren opzoekt. De mogelijkheden van dit armatuur schept ruimte voor nieuwe creatieve ontwerpen en is in staat het architectonische ontwerp meer dan ooit te onderstrepen.

Het ogenschijnlijk minimalistische ontwerp van het NEPTUNE armatuur huisvest zeer innovatieve techniek. Om de kracht van dit armatuur inzichtelijk te maken is het dan ook van belang om het ontwerp verder toe te lichten.

 

De basis van elk hoogwaardig armatuur is de LED

De kracht van LED Linear zit ‘m in de manier waarop de interne ledtape wordt geproduceerd in eigen fabriek in Duitsland. Het afwijkende ontwerp zorgt voor een efficiënte stroomregulatie en warmteafwikkeling. Dit zorgt ervoor dat de led een hoge kleurweergave en lichtintensiteit behoudt en degeneratie tot een minimum wordt beperkt. De kleurweergave van CRI >95 geeft een hoogwaardig lichtbeeld waardoor bijv. huidtinten natuurgetrouw worden weergegeven. Daarbij zorgt de efficiëntie van het ontwerp er voor dat er armaturen zo lang als 5 meter geproduceerd kunnen worden zonder enig nadelig effect.

In het geval van een IP68 geclassificeerd onderwater armatuur is niet enkel een hoogwaardige ledtape van groot belang. Het armatuur dient permante blootstelling aan water en de agressieve werking van chloor te doorstaan. Om niks aan de twijfel over te laten is het armatuur opgebouwd uit een dubbelwandige behuizing van PVC, met ultrasonisch gelaste eindkappen. Dit maakt dat het armatuur chloorbestendig is tot max. 5ppm en zonder problemen tot maar liefst 5 meter diep gemonteerd kan worden. Door de opale afwerking van het PVC materiaal ontstaat een volledig gelijkmatig lichtbeeld in tegenstelling tot bijv. onderwaterspots. Dit is een essentiële eigenschap bij de keuze voor een armatuur wat het zwembadontwerp dient te ondersteunen i.p.v. de aandacht te verleggen. Het chloorbestendige 6.000mm lange aansluitsnoer geeft daarbij de installateur voldoende ruimte om met een passend kabelplan de armaturen met de technische ruimte te verbinden.

LED Linear NEPTUNE IP68 onderwater

Zwembad, spa, sauna of wellness project, met het NEPTUNE armatuur zal het niet in het water vallen.

Verkrijgbaar in de kleurtemperaturen 2700K, 3000K, 3500K, 4000K als wel een RGB variant, is er voldoende keuze om de juiste sfeer te bewerkstelligen. Los van de (flicker free) dimbare eigenschappen is het armatuur beschikbaar met een verbruik van 6W/m, 10W/m en 15W/m en is een lichtopbrengst zo hoog als 600 lm/m te behalen. Combineer dit met de mogelijkheid tot project specifieke productlengtes en een afmeting van 16x16mm en er blijft weinig te wensen over. Daarbij kan het armatuur vanwege de gunstige warmteafvoering zowel boven- als onderwater toegepast worden.

 LED Linear NEPTUNE IP68

Bekijk voor meer informatie de LED Linear productpagina of neem direct contact met ons op!

LED Linear NEPTUNE IP68 productpagina

Contact