Skip to main content

Stoane Lighting

Pioniers in duurzaam architecturaal licht

In de regio van het Schotse Edinburgh ontwerpt en produceert Stoane Lighting hoogwaardige lichtoplossingen. De groeiende en noodzakelijke vraag naar duurzame lichtoplossingen is iets wat bij de fabrikant al sinds het ontstaan in het DNA zit.

Aan het repareren, moderniseren en in het uiterste geval recyclen wordt bij elk ontwerp vanaf de eerste schets een hoge prioriteit toegekend. Dit is terug te zien in minimalistische, tijdloze producten, opgebouwd uit duurzame mono-materialen. De vormgeving en lichttechnische eigenschappen bewijzen dat een hoogwaardig licht binnen een circulaire economie vrij van concessies kan zijn.

Om de hoogste kleurechtheid in combinatie met een lange levensduur te bereiken wordt o.a. gewerkt met led modules van het toonaangevende merk Xicato.

Producten van Stoane Lighting worden geleverd met 5 jaar garantie en minimaal 25 jaar aan nazorg. Dé oplossing om hoogwaardig licht op een verantwoorde manier in een project(locatie) te verankeren.

Stoane Lighting bewijst keer op keer te kunnen voldoen aan de hoge eisen van de meest toonaangevende musea & galeries ter wereld. Ook in high end retail, hotellerie, horeca en andersoortige hospitality omgevingen weet het merk indruk te maken. Deze fabrikant is in staat om met indrukwekkende specials monumentale gebouwen zoals kerken, theaters en opera's in het licht te zetten.

Stoane Lighting is o.a. terug te vinden in het Van Gogh Museum, Kasteel van Versailles (FR) en Westminster Abbey (GB).

ZTA.70 Zoom

Een tijdloos, tot in de details doordacht, armatuur. Volledig ontworpen om repareerbaar, upgradebaar of recyclebaar te zijn. De ZTA reeks wordt regelmatig aangedragen als hét schoolvoorbeeld van een circulaire lichtindustrie.

De zoom variant is o.a. beschikbaar als een 230VAC of 48V DC track oplossing. De leds van o.a. Xicato maken het in combinatie met de verschillende zoomranges en afwerkingen een museale alleskunner.

De ZTA is terug te vinden in de meeste prestigieuze musea ter wereld.

Protozoa

Met een diameter <10mm is deze minispot een uitstekende oplossing om kleine kunstobjecten uit te lichten. De Protozoa is verkrijgbaar als opbouw, semi-inbouw of 48V track variant. De kleine behuizing staat toe om de bundel aan te passen (13°-60°).

Voorzien van een hoogwaardige led (CRI >90) in de kleurtemperaturen 2700K/3000K/4000K laat het objecten tot leven komen. Vloeiend & flicker-free dimmen gebeurt d.m.v. DALI, DMX, 0-10V of Casambi.

De Protozoa wordt regelmatig als inspiratie gebruikt voor de vele specials die Stoane Lighting vervaardigt.

ZTA.50.PLP

ZTA.50.PLP - Blue
ZTA.50.PLP - Green
ZTA.50.PLP - Red
ZTA.50.PLP - Yellow

Tijdens het productieproces van poedercoaten ontstaat restmateriaal, wat helaas zelden een tweede bestemming krijgt. Door een uniek procedé is Stoane Lighting in staat het materiaal te verwerken in prachtige lampenkappen. Door hier (gerecycled) acryl aan toe te voegen zijn er prachtige combinaties te maken. Waarbij er gespeeld kan worden met kleur, structuur en transparantie van het materiaal.

De ZTA.50.PLP kan voorzien worden van led engines van de hoogste kwaliteit of als een meer retrofit oplossing met een E27 fitting. Een statische kleur, tunable white of dim-to-warm, het is allemaal mogelijk. Tel daar bij op de keuze in optieken, kabelafwerking en aansturingsmogelijkheden en er kunnen oneindig veel creatieve oplossingen mee worden bedacht.

Het armatuur laat zich zowel aan het plafond als op een 230V of 48V track bevestigen.

We are Stoane Lighting

"We’re a specialist manufacturer of architectural lighting equipment. Specialist not only because we carry a comprehensive range of standard products, each born as a result of a problem to solve, but also we are often brought in on projects where the specifier needs something unique, either as a feature piece or as a bespoke solution to a technical problem."