Skip to main content

Meteor Lighting

Geen licht uitdaging te groot

Het in Californië gevestigde Meteor Lighting ontwikkeld sinds 2008 hoogwaardige lichtoplossingen. Door zelfontwikkelde technologieën in de armaturen te integreren ontstaan er producten vrij van concessies. Kenmerkend aan het portfolio is de balans tussen esthetiek en technologie. Hierdoor speelt het zowel in op de wensen van de architect en lichtontwerper.

De kwaliteit van het merk is niet onopgemerkt gebleven. Zo zijn de fabricaten terug te vinden op prominente locaties van organisaties als Google, Amazon en Netflix. 

Eindeloze schaalbaarheid door het brede productportfolio

In-house engineering en de toepassing van componenten van de hoogste kwaliteit resulteert in efficiënte en zeer krachtige armaturen. Hierdoor biedt Meteor Lighting niet enkel een oplossing voor bijv. retail, horeca, scholen, maar ook voor grote evenementengebouwen, sportzalen en kerken. 

Naast vaste kleurtemperaturen, is een groot deel van het portfolio ook uitvoerbaar in Tunable White (2700K-6500K), Warm Dim of W+RGB. De dynamische kleuren zijn ontwikkeld volgens de gepatenteerde Colorflip technologie. Dit zorgt ervoor dat er een ongeacht kleurtemperatuur of kleurtint, voldoende lumenoutput beschikbaar is.

Circadian Lighting in samenwerking met NASA spin-off BIOS

Om de toepasbaarheid van Tunable White te maximaliseren voor Human Centrix Lighting (t.b.v. het circadiaanse ritme) is een samenwerking aangegaan met BIOS. De BIOS SkyBlue technologie is ontwikkeld om het meest ideale lichtspectrum te kunnen bieden voor het menselijk welzijn.

Verder zorgt een zelfontwikkelde VX Driver ervoor dat ook bij het dimmen een flicker-free lichtbeeld ontstaat. Hierdoor kan zo diep als 0.1% gedimd worden zonder enige vorm van flicker zichtbaar voor het menselijk oog of moderne opname apparatuur.

Met ogenschijnlijk simpele oplossingen is Meteor Lighting het antwoord op de meeste complexe licht uitdagingen.

Whiz 2.0

De Whiz is met recht een technologisch meesterwerk te noemen. Door een innovatief ontwerp heeft dit armatuur superieure koeleigenschappen in de wereld van led High Bay verlichting. Configureerbaar tot 300W met een lumen output van 35.400lm is dit een zeer krachtige en efficiënte lichtoplossing. Dit alles resulteert in een armatuur met een diameter van nog geen 420mm, met een levensduur van >100.000 uur (L70).

De Whiz is zowel verkrijgbaar i.c.m. vaste kleurtemperaturen, tunable white als in een W+RGB variant. Laatstgenoemde is uniek in zijn soort doordat het een zeer hoogwaardige en krachtige 3000K output biedt.

De alleskunner biedt een ruime keuze in optieken en aansturingsmogelijkheden (o.a. DALI & DMX). 

Daarnaast kan het armatuur als uplight toegepast worden, wat geweldige indirecte lichtoplossingen met minimale lichthinder mogelijk maakt. 

Reizen

Het Reizen armatuur maakt het mogelijk om ruimtes met enorme plafondhoogtes indirect van voldoende licht te voorzien. Doordat de leds volledig uit het zicht onttrokken worden, elimineert dit lichthinder. Dit maakt het een geweldige lichtoplossing voor bijv. sporthallen en zwemcomplexen. 

De Reizen is zowel verkrijgbaar i.c.m. vaste kleurtemperaturen, tunable white als in een W+RGB variant. Laatstgenoemde is uniek in zijn soort doordat het een zeer hoogwaardige en krachtige 3000K output biedt.

Doordat het armatuur tevens beschikbaar is met IP65 classificatie, behoort toepassing in vochtige omgevingen tot de mogelijkheden.

Het armatuur kan zowel bevestigd worden aan de wand als aan het plafond middels een starre pendelconstructie. De asymmetrische lichtbundel is tot max. 20° richtbaar.

Duo 4 & 6

De Duo 4 & 6 zijn cilindervormige up-/downlights welke gebruik maken van het Power Line System. Deze technologie maakt het mogelijk de spanning (36V/48V DC) middels de pendeldraden naar het armatuur te brengen. Dit resulteert in een minimalistische en tevens veilige installatie. De voeding van het armatuur kan in de plafondkap geïntegreerd worden of op een externe locatie geplaatst worden.

Het armatuur is verkrijgbaar in vaste kleurtemperaturen en in een tunable white. Daarnaast is er een variant beschikbaar met een downlight in een vaste kleurtemperatuur i.c.m. een RGB uplight. In alle gevallen zijn de up- en downlight separaat van elkaar aanstuurbaar. 

Door de ruime keuze in formaat en vermogen, biedt de Duo enorm veel creatieve mogelijkheden.

Impactful Lighting

Inspire the spaces around us