Skip to main content

Ecosense

Ontwikkelen, inspireren en hervormen in de manier hoe de wereld kunstmatig licht ervaart

Ecosense is in 2009 opgericht door een team van eensgezinde individuen die op basis van hun bevindingen overtuigt waren dat led verlichting zoals zij het kende naar een hoger plan getild kon worden. Dat de ontwikkelingen binnen Ecosense aan de vraag voldeden kwam al snel naar voren, met o.a. vermeldingen in de Inc. 500 en Deloitte Technology Fast500. De enorme groei van Ecosense werd nog is extra kracht bijgezet door een Red Dot Design Award in 2017. Ondertussen kunnen we stellen dat Ecosense een solide organisatie is geworden met nog steeds diezelfde kernwaarden welke tot uiting komen in hoogwaardige, geavanceerde en innovatieve verlichtingsoplossingen.

Starbucks, Tesla, Microsoft, Burberry en The Ritz Carlton behoren tot de klantenkring

Kenmerkend aan het productportfolio zijn de legio toepassingen door het beschikbaar stellen van een breed scala aan optieken, kleurtemperaturen, vermogens en accessoires. Indien zelfs in deze samenstellingen het antwoord niet gevonden kan worden dan is het vaak mogelijk om tot een custom-fit oplossing te komen.

De producten van Ecosense zijn voorzien van een interne voeding en daarmee zeer eenvoudig aansluitbaar en doorkoppelbaar. De nieuwe KAST technologie in TROV L45 & L60 accepteert zowel DALI, DMX (RDM), 0-10V als fase-dim aansturing.

Haastige spoed is zelden goed, laat Ecosense hier dan die uitzondering op zijn. Een deel van de productrange kan al binnen 48 uur verzonden worden, voor de overige (standaard) producten is de levertijd enkel 2 weken. Ook in projecten waar haast geboden is laat Ecosense je niet in de steek.

RISE

Ecosense RISE
Ecosense RISE
Ecosense RISE
Ecosense RISE
Ecosense RISE

Met de collectie spots uit de RISE serie is het mogelijk om zelfs in de meest veeleisende scenario’s een passend lichtontwerp neer te zetten. Het 230V gevoede systeem is 360° draaibaar en 180° kantelbaar en kan voorzien worden van maar liefst 12 verschillende lensoptieken. Standaard IP66 en IK10 en voorzien van een corrosiewerende, zout en zeewaterbestendige coating.

Door de vele samenstellingen en accessoires is dit een sterk product voor o.a. het aanlichten van historische gebouwen, residenties, landschapsarchitectuur of als objectverlichting.

TROV Flex

TROV Flex
TROV Flex
TROV Flex
TROV Flex
TROV Flex

De TROV Flex, een uit siliconen vervaardigd armatuur voorzien van flexibele lenzen. De 24V gevoede buigbare lichtlijn met 10x10°, 15x40° of asymmetrische lenzen opent de deur voor legio nieuwe toepassingsmogelijkheden welke voorheen onmogelijk waren. Het geringe formaat van 18,2 mm breed en minder dan 1 cm hoog maakt dit o.a. het kleinste IP67 geclassificeerde wallgraze armatuur ter wereld.

Afhankelijk van het armatuur is de voeding geplaatst in het armatuur zelf. In de plafondplaat of op een externe positie. Sommige armaturen zijn tevens uitvoerbaar met een breed scala aan sensoren om het armatuur nog slimmer c.q. efficiënter te laten functioneren.

TROV L45 & L60

Ecosense TROV L45 & L60
Ecosense TROV L45 & L60
Ecosense TROV L45 & L60
Ecosense TROV L45 & L60
Ecosense TROV L45 & L60

Het Amerikaanse Ecosense heeft de TROV L45 & L60 voorzien van baanbrekende KAST technologie.
Deze technologie is uniek in zijn soort en enkel te vinden in de TROV. 

Het resultaat; een robuust plug & play 230V gevoed waterbestendig (IK07 IP66) lineair armatuur, dat zich laat doorkoppelen tot max. +/- 135m. Aanstuurbaar middels DALI, DMX/RDM, 0-10V of fase-dim.

De armaturen zijn leverbaar in zwart, wit of een afwijkende RAL. De keuze uit maar liefst 14 optieken (voor o.a. wallwash & wallgraze en kooftoepassing) geeft i.c.m. een vergrendelbaar kantelmechanisme een vrijwel oneindig aantal mogelijkheden. Naast kleurtemperaturen 2200K-6500K kan het armatuur tevens uitgevoerd worden met monochrome leds (rood, groen, blauw, amber).