Projectdetails

  • Architect: ICO Innovaties
  • Product: LED Linea VarioLED ™ Flex VENUS RGB TV IP67
  • Locatie: Emmen, Nederland
  • Jaar van realisatie: 2015
  • Producent HUB’s: VABO Composites

Trefpunten in de vorm van “Hubs”

Tijdens de herontwikkeling van het centrum van Emmen is ervoor gekozen om op een aantal punten op de boulevard trefpunten in de vorm van “Hubs” te creëren. De “Hubs” zijn organisch voorgegeven overkappingingen uitgevoerd in composiet. De organische vormgeving wordt benadrukt door de VarioLED ™ Flex VENUS RGB TV IP67 armaturen van het fabricaat LED Linear.

Flexibele lichtlijnen met een puntvrije lichtuittreding

Deze flexibel ingegoten armaturen voorzien in een volledig egale cq. puntvrije lichtuittreding. De hoge kleurweergave van de led maken deze lichtlijnen uitermate geschikt voor zowel decoratieve- als functionele verlichtingsdoeleinden.
De armaturen worden op maat geproduceerd en zijn standaard voorzien van IP67 connectoren waarmee de armaturen plug-and-play aangesloten kunnen worden. De behuizing is naast waterbestendig (IP67) bestand tegen zoutwater, UV straling en oplosmiddelen wat het toepassingsgebied van lichtlijnen verruimd.

De bekroning van het verlichtingsconcept 

Een jaar later, 2016 werd het project bekroond met de City People light award, CPL-award voor het vernieuwende verlichtingsconcept.

Q-CAT Lighting - LED-Linear Venus RGB TV contourverlichting HUBS Emmen

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op voor een introductie, projectadvies of voor een offerte.

Doe het nu!

Blijf op de hoogte!