Projectdetails

  • Interieurarchitect: Studio Van Eijk & Van der Lubbe
  • Product: Concord Beacon Muse 13W
  • Locatie: Den Haag

Een flexibele lichtoplossing

In 2008 is begonnen met de renovatie van het Nationaal Archief te Den Haag. Naast de renovatie van de verschillende kantoorruimtes zijn ook de publieke ruimtes geheel vernieuwd. Zo is er op de begane grond een expositieruimte en een onderwijs- annex workshopruimte gerealiseerd. De wens om een expositieruimte te creëren waarin tentoonstellingen eenvoudig afgewisseld kunnen worden vroeg om een flexibele lichtoplossing met een hoge kleurweergave.

De combinatie tussen uitzonderlijke lichtkwaliteit en flexibiliteit

Voor de verlichting is gekozen voor de BEACON MUSE 13W spots van CONCORD. De Beacon muse spots zijn met hun compacte en minimalistische ontwerp ideaal voor musea, galeries en high-end retail toepassingen. Met behulp van de unieke soft touch-ring kan de lichtbundel eenvoudig aangepast worden van 10° tot 55°. De lichtintensiteit kan gemakkelijk ingesteld worden door de ingebouwde potentiometer. De compacte aluminium behuizing kan tot 355° geroteerd worden en is 90° kantelbaar.
Voor de flexibiliteit van de tentoonstellingsbelichting is gekozen voor een 3` spanningsrails systeem van het fabricaat Eutrac.
De combinatie van de unieke lichtkwaliteit en de flexibiliteit van de verlichting zorgt iedere keer opnieuw voor een perfecte uitgelichte tentoonstelling.

Q-CAT Lighting - Eutrac Hightrack - Concord Beacon muse tentoonstellingsverlichting Nationaal Archief Den Haag 2 lr
Q-CAT Lighting - Eutrac Hightrack - Concord Beacon muse tentoonstellingsverlichting Nationaal Archief Den Haag lr

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op voor een introductie, projectadvies of voor een offerte.

Doe het nu!

Blijf op de hoogte!