Ara armaturen voor veelzijdige toepassingen met een minimalistisch design. Subtiel kunst en objecten aanlichten in vitrines of accent- en algemene verlichtingspunten creëren in interieur en publieksruimtes dàt kan met de Ara serie van het Deense fabricaat Roblon. Deze serie bestaat uit een reeks zeer fraaie led-armaturen voor inbouw, opbouw en mini laagspanningsrails. Omdat in de hele reeks armaturen de led verzonken ligt in het armatuur is er geen last van verblinding.

Alle armaturen beschikken over de volgende kenmerken:

  • Kleurtemperatuur van 3000K, andere kleurtemperaturen op aanvraag leverbaar;
  • Kleurweergave Ra>95;
  • Verwisselbare lenzen (10°, 20°, 30°, 60°, 48°*8°);
  • Standaard afwerking in geanodiseerd zwart, RAL afwerking op aanvraag leverbaar;
  • Dimbaar (1-10V, DMX, DALI, Triac);
  • Eenvoudige installatie doormiddel van seriële splitters voor de Ara’s 1,2 en 3;
  • Standaard accessoires beschikbaar zoals: snoots, barndoors en filterclips.

Ara 1

De Ara 1 is leverbaar als een vaste of 30° kantelbaar inbouwarmatuur. Beide versies worden gemonteerd in een Ø40mm boorgat. Optioneel is er een montage box leverbaar voor het naadloos verwerken van het armatuur in een gestuct plafond.

Ara 2

Dit inbouwarmatuur is 70° kantelbaar en is hierdoor zeer geschikt voor het verlichting in kasten en vitrines. Dit armatuur is ook geschikt voor een Ø40mm boorgat.

Ara 3

Dit opbouw armatuur is voorzien van een magneet of M10 draadeind aan een 40mm staaf. Optioneel zijn er verlengbare staven verkrijgbaar zodat dit armatuur als light tube kan worden toegepast.

Ara 4 & 5 Revolutionair: led-verlichting op een magnetische 24V mini-faserails

Deze 24V magnetische mini-faserails met een chroom of mat zwarte afwerking kan vast worden gemonteerd in ruimtes of vitrines. De Ara’s kunnen willekeurig op de rails worden geklikt. De Ara 5 is individueel dimbaar met een dimmer op het armatuur. Hiernaast kan de Ara 5 ook extern gedimd worden op de rails. De Ara 4 is een niet dimbaar armatuur.

Download brochure 

Download brochure 2

Roblona Ara 3 - Q-CAT Lighting b
Roblon Ara 1 - Q-CAT Lighting b
Roblon Ara 5 - Q-CAT Lighting b
Roblon Ara 2 - Q-CAT Lighting b